Carlo Boszhard werkt aan dramaserie over leven van tv-icoon Willem Ruis

27 februari 2024 10:00 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier
Carlo Boszhard hoopt met heel zijn hart dat de dramaserie Patty een succes wordt. Niet alleen voor haar, maar stiekem ook een beetje voor zichzelf: hij werkt namelijk zelf aan een dramaserie over het leven van tv-icoon Willem Ruis.

Icoon, 

Of ik bij de première van de Videolandserie Patty de boel aan elkaar wilde praten, werd mij gevraagd. Het is nu beredruk door de opnames van Make Up Your Mind, maar tegen een tijger als Patty zeg je simpelweg geen nee. Dus hoppa, snel van een collega gympen in panterprint geleend. Daar is ze dol op en het was onderdeel van de dresscode. Want I luv Patty. Een icoon: als ze valt, staat ze altijd weer op.

Herinnert u zich dat SBS-programma Sterren Springen nog? De sprong in het zwembad ­– of moet ik eerder zeggen doodsmak – is een rode draad in de serie. We duiken in haar leven vol hoogte- en dieptepunten. Als een scenarioschrijver dit optikt voor een soap zeg je al snel: is het niet een beetje veel? Maar het is echt gebeurd, of in ieder geval zo herinnerd. En ziet iemand dat anders? Patty niet bellen of mailen, werd voor de viewing vermeld.

Na de première, waar twee afleveringen te zien waren, ging ik snel naar huis. Ik moest en zou de hele serie gelijk afkijken, het is smullen. Maar er is nog een andere reden waarom ik hoop dat Patty een knaller wordt op Videoland. Zelf ben ik bezig met een dramaserie over het leven van Willem Ruis met de titel, hoe kan het ook anders: Ruis.

In de serie komen onder andere de laatste dagen van een van de beste showmasters die Nederland ooit heeft gekend naar voren. Met als decor de Sterrenshow, de tent waar hij tv-geschiedenis mee schreef. De hoogte- en dieptepunten zijn net als bij Patty bijna niet te geloven. Gedonder met de VARA, een tent die bijna wegwaait voor een live-uitzending, zijn gezondheid, het zit er allemaal in. Geschreven door zijn bloedeigen dochter Suus Ruis, ik kan niet wachten. Je wordt op de aarde gezet om je dromen waar te maken, en dit is zo’n droom.

Voor alle duidelijkheid: ik ben hier producent en geen speler, anders komt hier ruis op de lijn. Maar hoewel veel mensen enthousiast zijn over dit project, is het nog niet verkocht. Overal waar ik kom, leg ik uit dat we onze iconen moeten eren door hun verhaal te blijven vertellen. Je leert meer van het echte leven dan van welke fictieserie dan ook. Wie met ons de sprong gaat wagen weet ik niet, maar ik sta te springen.

Meer over