Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard wordt gelukkig van zijn nominatie voor de Televizier-Ster Impact

20 september 2022 14:32 | columns | Door Carlo Boszhard

Carlo Boszhard vertelt hoe het genomineerde programma Make up Your Mind ontstond.

Impact,

Een moeder zag iets in de ogen van haar zoon. Ze keken naar een tv-show vol glitter, make-up en pruiken. De volgende dag liep hij op de hakken van zijn moeder door de kamer en playbackte op Whitney Houstons One moment in time. Vooral bij de zin I will be free kreeg de moeder kippenvel: haar zoon zal vrij zijn. Niet iedereen is zo opgegroeid als de bedenker van de show Make up Your Mind, mijn verloofde Herald Adolfs.

In een wereld waar ouders trots zijn op hun kind zoals ze zijn. Gelukkig was dat in huize Adolfs geen enkel probleem, er was volop liefde. De impact van de Travestieshow in 1995 heeft Herald mede geïnspireerd een tv-programma te maken dat uit het hart komt. Ikzelf werkte jaren later met de uitvoerend producent van de show die gepresenteerd werd door Robert ten Brink en Nicky Nicole. Het was het mooiste en tevens bijzonderste programma dat ze ooit maakten. De toewijding en liefde voor drag had haar in het hart geraakt. Maar een groot succes was het niet echt. “Wellicht zijn tijd vooruit”, zei ze nog. Gek genoeg heb ik dat gesprek altijd onthouden.

Tijdens een opnamedag in De TV Kantine kwam alles samen. Beau van Erven Dorens ging in drag voor een parodie op Dragrace. Hij deed mee voor zijn zoon, die dol was op de competitieshow voor drags. Het emotioneerde Herald. Toen vervolgens heel Nederland zich afvroeg wie toch Ru Paul imiteerde en het uiteindelijk Alain Clark bleek, werd Make up Your Mind in zijn hoofd geboren. Held Peter R. de Vries liet zich van zijn vrouwelijke kant zien en verraste vriend en vijand in de eerste aflevering. Ondertussen heeft het programma een prestigieuze prijs in Duitsland gewonnen, is in Nederland de casting gestart van seizoen 2 en vliegen we binnenkort naar Italië voor een volledige serie daar. Allemaal door de impact van een programma in de jaren 90. Dat kan tv dus doen.

Nu zijn we samen met GTST en #BOOS genomineerd voor de Televizier-Ster Impact. De aangrijpende verkrachting in Goede Tijden zal slachtoffers helpen om het onderwerp bespreekbaar te maken. En #BOOS heeft onze hele maatschappij veranderd. Genomineerd zijn tussen deze twee heeft ons thuis weer eens doen beseffen hoe blij we mogen zijn om in dit vak te mogen werken. Geluk en nederigheid, dát is de impact van deze prachtige nominatie.

Meer over