Column Carlo Boszard

Carlo Bozhard neemt in zijn Televizier-column op voor Glennis Grace

22 februari 2022 15:01 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Carlo vindt dat de showbizzrubrieken Glennis wel heel hard aanpakten na haar gênante vechtpartij in de Jumbo. 

Doorslaan,

Kent u dat prachtige lied van Ramses Shaffy: ‘We zullen doorgaan’, uit 1975? Ooit deed ik er in De TV Kantine een imitatie op: ‘Doodgaan’. De parodie klonk als volgt: “Moet je eerst doodgaan? Tot je eindelijk respect afdwingt, eerst doodgaan. Willem Ruis, Johnny Jordaan moesten eerst doodgaan. Dan verkoop je weer… neem nou eens Hazes” Enzovoorts.

Het is stiekem één van mijn favoriete scènes uit De TV Kantine. Als er nu een TV Kantine-seizoen was, had ik hetzelfde lied omgebouwd tot ‘We zullen doorslaan’. BN’ers slaan letterlijk en figuurlijk door, maar de serieuze media en juicekanalen ook. Zo zit er maar weinig verschil zit tussen de berichtgeving van beide mediaplatformen.

Ik kan mij voorstellen dat als je nu een juicekanaal bezit, je iedere dag de polonaise loopt. Maar het Algemeen Dagblad loopt gezellig mee in diezelfde polonaise. Een kleine nuance en een beetje minder emotie mag best. Even afwachten wat er precies gebeurd is. Toen Glennis Grace vrijkwam na een vermeend gevecht in de Jumbo, werd er bij RTL Boulevard gedaan of seriemoordenaar Jack de Ripper herleefde en de stad opnieuw onveilig maakte.

Maar wacht, hier sla ik door! Mond houden, ik ben immers bevriend met haar. Al is er geen contact tussen haar en mij geweest, wanneer ik dit schrijf. En ook heb ik de beelden in de supermarkt niet gezien om te weten wie er precies doorslaat. De showbizz-experts blijkbaar wel, anders valt de harde aanpak niet te rijmen.

En dan zie ik het ineens voor me! Een scène in De TV Kantine met Nienke Plas als Glennis Grace en ik als Frank Lammers uit de Jumbo-reclame. “Hallo Glennis”, zeg ik en bam: ineens gaan we rollend door de zaak, waarbij de Jumbo-man zich ontpopt tot Ferry uit Undercover. Op de achtergrond zien we Elise Schaap als Lil’ Kleine die met een autootje speelt. Buddy Vedder als verslaggever Aran Bade met op zijn rug Irene Moors als Angela de Jong doen hijgerig verslag van dit tafereel. Soms is humor de uitlaatklep, maar helaas lijkt de parodie te veel op de werkelijkheid. En die is allesbehalve leuk.

Lees hier meer columns van Carlo

Meer over