Column Carlo Boszhard

Carlo heeft een leuk nieuwtje voor reality-liefhebbers

6 december 2022 14:11 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard is zeer te spreken over de Netflix-serie Wednesday en hij heeft een leuk nieuwtje over The Real Housewives of Amsterdam

Gehaktdag,

Agatha Christie schreef ooit: ‘Eén toevalligheid is gewoon toeval, twee toevalligheden zijn een aanwijzing, drie toevalligheden een bewijs.’ Zo sluit de derde aflevering af van de Netflix-hit Wednesday. De dochter uit The Addams Family heeft een eigen serie vol mysterie en spektakel. Geknipt – en bij The Addams family knip je twee keer als je de tune kent – voor regisseur Tim Burton.

Ik had niet echt zin om te kijken, want niks kan de originele televisieserie overtreffen, toch? In De TV Kantine heb ik meerdere malen een ode gebracht aan de serie met Ruben Nicolai als Gomez, Lieke van Lexmond als Woensdag en toen nog een onbekende Olivier Richters – die later een carrière in het echte Hollywood kreeg – als Lurch.

Altijd blijven dromen. Is de serie Wednesday ook een droom van een serie? Ja, het is een gruwelijke nachtmerrie en dat is in Addams-taal positief bedoeld. Alles klopt: cast, camerawerk, script, een knipoog naar Harry Potter en de teksten zijn ook buitengewoon gruwelijk grappig. Terugkomend op Agatha Christie: Een goede aflevering is gewoon toeval, twee goede afleveringen zijn een aanwijzing voor een succes, drie goede afleveringen betekenen het bewijs voor een hit!

Die heeft Videoland ook, zie ik na de derde aflevering van The Real Housewives of Amsterdam. Zeven succesvolle vrouwen die alles hebben, worden gevolgd. We zien glitter, glamour maar ook heel veel ruzie onderling. De duurste gerechten komen voorbij, maar het geluk zit in een busje smaakverfijner van Aromat. Dat zit altijd in het duurste Louis Vuitton handtasje van hoofdrolspeelster Djamila Celina. Zij is samen met Maria Tailor de smaakmaker van de serie.

Maar wacht eens even… dat is niet handig om te schrijven. Herstel: alle dames zijn geweldig! Ik ben gevraagd om de reünie van de Housewives te presenteren, en daar gaat het er altijd heftig aan toe. Ik wil geen scheve, maar prachtige gezichten. Als één ding duidelijk wordt in de serie is het dat je de dames niet tegen je moet krijgen. Dus dames, ik ben en blijf neutraal. Jullie zijn alle zeven de smaakmakers, daar zullen we verderop in serie zeker achterkomen.

Ik kijk in mijn agenda. De opnames van de Housewives Videoland reünie vallen op… maandag. Gelukkig niet op woensdag, want dat is gehaktdag. Al voorspel ik dat ook op die maandag gehakt gaat worden… met daar overheen een hele bus Aromat.

Meer over