Column Carlo Boszhard

Carlo keek vol bewondering naar het gesprek tussen Matthijs en Linda in DWDD

4 februari 2020 15:20 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Carlo maakt een diepe buiging voor Linda de Mol en Matthijs van Nieuwkerk die deze week samen waren te zien in De wereld draait door

Lieve koning en koningin van de tv,

NPO-koning Matthijs van Nieuwkerk en SBS- koningin Linda de Mol, dat zijn jullie ten voeten uit. Koningin Linda, u kwam bij Koning Matthijs voor een gesprek in zijn doorgedraaide wereld. Ik wil iedereen die ooit iets in de media of politiek wil betekenen adviseren dit interview terug te kijken. Kijk en leer hoe deze twee mediagiganten met vraag en antwoord omgaan.

Een steekspel op hoog niveau, spannender dan een tenniswedstrijd om welke beker dan ook. Koning, u praat en praat en zegt uiteindelijk: “Er is veel te bespreken.” Dan praat u nog meer, zoals alleen u dat kan. En u, koningin Linda, lacht en knikt vriendelijk zoals altijd. U kwam namelijk om uw nieuwe show Deze quiz is voor jou te promoten. “Daar gaan we het zo over hebben, niet in paniek raken”, zegt de koning. “Ik ben niet in paniek”, lacht u subliem weg.

Dertien minuten voor een gesprek en pas de laatste vijf minuutjes gaan over uw te promoten quiz. Eerst doet de koning een lichte knieval: “Ik probeer me in jou te verplaatsen als vorstin van Net5.” Maar als de NPO-koning verder wil gaan over de flops op uw zender, noemt de SBS-koningin snel wat successen. Het gaat over en weer met respect, maar beiden staan op scherp. Wat opvalt is dat constant de kaart van de nederigheid wordt gespeeld. Met als hoogtepunt als u, koning Matthijs, roept: “Ik zit een beetje in dezelfde wereld.” Vervolgens streept u iets af op papier en zegt laconiek: “Je was wat chagrijnig omdat je twee programma’s van RTL niet mee kreeg?”

U majesteit was in topvorm en wist binnen een minuut het gesprek zo om te buigen dat u toch slim uw nieuwe programma wist te verkopen. U was geen moment uit het veld geslagen en ik zag op het gezicht van koning Matthijs alleen maar respect. Ik maak voor u beiden een diepe buiging. Is dat zo nederig genoeg?

Meer over