Column Carlo Boszhard

Carlo klust zich een ongeluk (ja, dat doet ie echt zelf) in zijn droomhuis

14 maart 2023 15:49 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier/RTL
Carlo Boszhard is even helemaal niet bezig met televisie, maar tijdens het klussen kreeg hij toch mooi tv-nieuws. 

Dubbel trots,

Met verf op mijn neus, handen en plekken die ik niet kan verklaren, bericht ik u. Onder de kalk van tegels die ik zojuist heb verwijderd uit de keuken. Met pijn in mijn nek en rug, want de vloerbedekking moest en zou ik eigenhandig uit de slaapkamer trekken. Natuurlijk kun je hier mensen voor aannemen, maar al klaag ik, ik vind het te leuk. ‘Help, mijn man is klusser’, plaagt Herald mij op Instagram met daarbij stuitende foto’s van een verwilderde man.

Die man herken ik nauwelijks, maar ik ben het zelf. Niet die man in het pak bij Married at First Sight, want die is al klaar met zijn klus. De verbouwing van ons droomhuis is next en ik ga er helemaal in op.
“Dag mevrouw, ik zoek een schuurmachine. In welk vak moet ik kijken?” vraag ik in een bouwmarkt. “Vak 3”, zegt de verbaasde vrouw en ik ben al weg. Ik hoor haar nog net aan een collega vragen of dat Carlo Boszhard niet was. “Nee toch, anders is ie zelf aan een verbouwing toe”, gieren ze uit. Het doet me niks. Focus op de schuurmachine en lekker klussen. Zo ben ik altijd geweest, honderd procent of niks. Ik had nog nooit een hamer of iets van een kwast aangeraakt. Sterker nog, mijn vader en moeder lieten het thuis ook niet toe. Pa deed alles, wij mochten kijken maar niks doen, want dan zou het misgaan.

In een interview van mijn trotse ouders een aantal jaren geleden was de kop: het zijn geen jongens voor in de bouw. Maar nu mijn pa tachtig jaar is, laat ik hem trots zien dat zijn zoon klust. Elke dag geeft hij wat meer gereedschap aan me mee. Het klinkt misschien gek, maar dat hij me zijn gereedschap toevertrouwt, maakt me trots. Het is toch altijd heilig voor hem geweest, ik mocht er niet eens naar wijzen. “Hier neem mee, een set stanleymessen en een boor”, zegt hij. Gelijk protest van mijn moeder. “Straks bezeert hij zich nog, Henk!” Maar Pa ziet dat het goed gaat en met zijn spullen ben ik niet meer te stoppen.

“Schrijf je nog even een column voor Televizier?” vraagt Herald. Maar mijn wereld is even geen tv, het draait om het vervangen van de bijkeuken. Voordat ik verder klus, krijg ik op de app een screenshot van een RTL4-persbericht. Meer dan 2 miljoen mensen kijken Married at First Sight per aflevering! De reguliere uitzending, mensen die uitgesteld kijken en Videoland bij elkaar opgeteld. Een topprestatie voor alle betrokkenen. “Ben je trots?” vraagt Herald me later. “Dubbeltrots!” zeg ik met in mijn hand de gereedschapskist van mijn vader!

Meer over