Column Carlo Boszhard

Carlo moet verplicht rust nemen: 'Lig dus met het been omhoog'

29 maart 2023 16:46 | columns | Door Carlo Boszhard

© Televizier / RTL
Waar Carlo Boszhard vorige week nog druk in de weer was met de verbouwing van zijn droomhuis, is dat deze week een ander verhaal. De presentator moet het namelijk verplicht rustig aandoen.

Schoonmaak,

Recht tegenover mij zit Herald druk in gesprek met de persafdeling van RTL. Ik kan me moeilijk concentreren op het schrijven van de column, want ik luister toch mee. Make up your Mind begint volgende week. Welke persfoto krijgen Telegraaf of het AD? Waar spreken we RTL Boulevard en welk platform is geschikt voor de promo? In ons nieuwe huis hebben we allebei een eigen kantoor en zal ik ook nog iets anders kunnen doen dan meeluisteren. Daar in dat nieuwe huis heb ik voor elke kamer en elk ‘probleem’ een middel. Voegenreiniger, natuursteenreiniger, kleurverdieper, koelkastschoonmaakmiddel; voor elk dingetje binnen of buiten het huis heb ik wel wat. Inmiddels heb ik meer oplosmiddelen dan problemen.

Als de schilders klaar zijn, mag ik gaan schoonmaken. Heerlijk! Ze hebben de vloeren bedekt met afdekmateriaal, waardoor ik de vloeren niet goed meer kan zien. Jammer, want welke vlek moet er nog uit? Bam! Daar lig ik, dwars door mijn enkel heen... alweer! Mijn rechterenkel is instabiel en daar lig ik kermend van de pijn op het afdekzeil. Dat betekent met de been omhoog. Ik ben nu zelf toe aan onderhoud. Een middel voor de enkels is nodig, want drie keer per maand erdoorheen gaan is niet normaal. En ook het hart is in onze familie zwak. Ik voel de laatste tijd weer druk en ook dat is een teken van: stop, rust. Ik ben op een leeftijd dat ik goed naar mezelf moet luisteren en lig dus met het been omhoog.

In deze week van verplichte rust heb ik een parel voor u ontdekt. De Spaanse serie Entrevías op Netflix. Doe jezelf een plezier en kijk seizoen 1 en 2 achter elkaar, ga zitten en geniet. Normaal kijk ik altijd naar iets in de Engelse taal, of hier een daar een Zweedse crimi, maar deze serie is net als het Spaanse Elite van ongekende klasse. Het is misschien iets meer soap, iets meer uitvergroot, maar je blijft kijken. Oorlogsveteraan Tirso Abantos probeert in een vervallen buitenwijk zijn kleindochter te beschermen tegen drugsbendes. Hoe hij de grote schoonmaak aangaat en met welk middel hij dat doet, is nog bijna fijner dan het soppen van de nieuwe keuken. 

Meer over