Column

Carlo prijst Marieke Elsinga de hemel in

22 juli 2021 08:05 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL
Carlo Boszhard is geen fan van columnist Marcel van Roosmalen, maar wél van een andere leuke tv-collega: Marieke Elsinga! In zijn nieuwe column voor Televizier prijst hij haar helemaal de hemel in.

Er zijn collega’s waar je tegenop kijkt of juist helemaal niet. Ze hebben succes omdat ze onderdeel zijn van een goed televisieformat, maar voegen zelf weinig toe. Ik verbaas me al jaren over hoe het toch mogelijk is dat zelfs televisiebazen vaak niet inzien wat echt talent is en wie er toevallig meelift op die ene tv-hit. Twitter is daar geen goede graadmeter voor, want als iemand mensen irriteert, betekent dat in het algemeen dat diegene iets levert op tv.

Marcel van Roosmalen

Zo ben ik zelf geen fan van de toneelstukjes van Marcel van Roosmalen. Kijk hem toch droog en cynisch zijn. Wat grappig: zijn gezicht heeft maar één stand. Hij zet wel iedereen in de hoek hè? Marcel levert precies wat de televisiemakers willen. Wolter Kroes tot op het bot beledigen op tv is niet bepaald dapper. Maar doen of je het echt meent en elke dag moppersmurf spelen is toch knap. En zo kijk ik tv. Het hoeft niet mijn smaak te zijn om het te kunnen waarderen.

Marieke Elsinga

Een trend van jonge televisietalenten was om in rap tempo Linda de Mol te willen worden. Ze gingen anders praten of zagen er ineens allemaal hetzelfde uit. Totdat Marieke Elsinga kwam, die ik voor het eerst zag bij Humberto Tan in zijn talkshow RTL Late night. Als Marieke iets zei, keek Humberto vaak als Marcel Van Roosmalen, maar ik was gelijk fan. Ze is anders. Iedereen heeft een mening over haar. Kortom, er gebeurt wat als Marieke op tv verschijnt. Het is een kwestie van tijd totdat Marieke als een van de grootste sterren van RTL 4 kan worden gerekend.

Angela de Jong

Ja, Angela de Jong had gelijk toen ze vond dat Marieke de juiste toon had bij de Boulevard-uitzending een dag nadat Peter R. de Vries was neergeschoten. Maar ook als panellid bij I can see your voice levert ze altijd goede tv. Als iedereen zegt dat de kandidaat kan zingen, zegt zij juist het tegenovergestelde. Ze ademt het maken van tv en radio, in mijn ogen een zeldzaam talent.

Niet iedereen houdt van haar, gelukkig maar.

Meer over