Lieve Herald

Column Carlo Boszhard

16 April 2019 13:52 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Carlo en zijn vriend Herald bedachten ooit samen de TV Kantine. Is dit het laatste seizoen van het succesvolle programma?

'Lieve Herald…..

Inmiddels zijn we al twaalf jaar samen en druk bezig met ons kindje: De TV kantine. Hij is onlangs 10 jaar geworden en, oh, wat zijn we trots. We delen de hele dag foto’s hoe hij loopt, lacht en hoe de mensen op hem reageren. Sinds 30 maart komt ons kind op zondagochtend thuis met mooie rapportcijfers en is bijna iedereen over hem te spreken. Oké Herald, het is misschien gek om je eigen programma als je kind te zien, maar wij delen zo veel liefde voor dit programma dat we het gekscherend vaak ‘ons kindje’ noemen. We zijn er zelfs door getrouwd, met als bezegeling een prachtige Gouden Televizier-Ring.

Dit 10e seizoen lieten we ons kind al het jaren 80-nummer The final countdown zingen. ‘Is this the final season?’, vroegen we onszelf af? De vraag is: kunnen we afstand van hem nemen nu ons kind wat groter is? Wat zou ik dan de familie missen waarin ons kind is opgegroeid! Ik noem zijn moeder Irene Moors, peettantes Bianca & Barbara die hem altijd mooi opmaken. En vergeet niet zijn oom, productieleider Sebastiaan, die hem een dak boven het hoofd geeft en oom regisseur Youri, die hem altijd aanwijzingen geeft.

Ooit werd ons kind verwekt op het kantoor van voormalig programmadirecteur Erland Galjaard. Ik als Marc-Marie Huijbregts en Irene Moors als Kim Holland. Ironisch genoeg zouden die twee nooit een kind kunnen baren, maar toch zag ons kind via hen het levenslicht.
We gaan er nog maar eens een nachtje over slapen. En ik beloof je dat ik Theo Hiddema niet mee naar bed neem!'

Meer over