Column | 2011?

Wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Zal John de Mol SBS kopen, gewoon omdat-ie dat kan? Zal Prem, na een uitgebreid mea-culpa-offensief, terugkeren bij Matthijs? Zullen er nog meer formats en gelegenheden bedacht worden waarin Arie Boomsma nog vaker zijn shirtje uit kan trekken?

Kan hij niet de eerste presentator worden die altijd zonder shirtje presenteert? Gewoon die enorme torso onder een kek colbertje? Hij zou ermee wegkomen.

Zullen Geer en Goor weer samen te zien zijn en zal het ze lukken om nog banaler te zijn dan New Kids? Zal 'kut' op de kantoorvloer het inmiddels wel uitgekauwde, maar nog steeds niet uitgeroeide 'goeiesmorgens' gaan vervangen?

Zal Paul de Leeuw zichzelf opnieuw uitvinden op Nederland 1 en de zaterdagavondstrijd aan kunnen/durven/willen gaan met Linda?Zal eindelijk naar buiten komen dat Filemon al maanden vijf keer in de week zwaar depressief bij een therapeut loopt?

Komt er een moment dat we zullen moeten toegeven dat PowNews, behalve dat het een irritant plat en goedkoop programma is, het af en toe erg goed doet? Gaat Boer Zoekt Vrouw eindelijk over die 5 miljoen kijkers heen? Zal ooit duidelijk worden waarom Eva Jinek toch bij Nieuwsuur mocht?

Allemaal vragen die me eigenlijk worst zullen zijn.

De grote vraag is wat de nieuwe hit van 2011 zal worden. We hebben in 2010 als opmerkelijkste nieuwkomers een groep grofgebekte seksbeluste bejaarden gehad, een groep grovergebekte, seksbeluste Hagenezen met een echt laag IQ en een groep grofstgebekte, seksbeluste Brabo's met een gespeeld laag IQ. Hier is een nogal treurigmakende trend in te ontdekken. Het maakt Jensen! in één klap tot ouderwets gezellig huisvaderamusement.

Leve de zegeningen van de commerciële televisie. Ik zal wel als ouderwets gezien worden, maar als ik om half negen 's avonds met mijn kinderen naar een zichzelf bevredigende randdebiel met een matje zit te kijken, voel ik me toch lichtelijk ongemakkelijk (de toevoeging matje is overigens irrelevant, maar schetst toch een beeld). Tel daar ook nog alle zichzelf respecterende talkshows met onthullingen van seksueel misbruik in de Katholieke Kerk bij op en ik vrees een heel 2011 met onthullingen in alle zichzelf respecterende talkshows van kinderpornonetwerken in kinderdagverblijven, scoutingclubs en sportverenigingen.

Gestoorde seks, op welke manier dan ook, scoort.

Pffff. Wat mij betreft zappen we gelijk door naar 2012.

Joep van Deudekom

Deze column verscheen eerder al in Televizier nummer 1 van 2011.

Reageren