Column | Afscheid van As the world turns (ATWT)

Op dinsdag 21 februari komt er, ook voor mij, een einde aan een tijdperk. Op die dag is de laatste aflevering van As the world turns te zien.

Het was de langstlopende soap ter wereld. In Amerika stopte de serie in 2010 na 54 jaar vanwege tegenvallende kijkcijfers. Maar hier kijken er op RTL 4 en RTL 8 nog dagelijks ruim 500.000 mensen naar de verwikkelingen in het fictieve stadje Oakdale.

Ik moet bekennen dat ik lange tijd redelijk verslingerd ben geweest aan de serie. Tijdens mijn studententijd was het een vast onderdeel van mijn dag. Rond vier uur ’s middags schoof ik de studieboeken opzij om me te verliezen in het lief en leed van Lily, Holden, Carly, Lucinda en al die anderen. De serie had vergeleken met The bold & the beautiful een flink tempo en de verhaallijnen waren realistischer. Bovendien waren er geregeld knappe mannen in beeld die om de haverklap hun shirt uittrokken.

Ik volg de serie nog steeds oppervlakkig. Tijdens de visagie voor RTL Boulevard kijk ik stiekem vanuit m’n ooghoeken, want het is natuurlijk niet heel stoer om als kerel zo’n ‘wijvensoap’ te volgen. Dit weekend hoef ik echter niets hoog te houden. Dan presenteer ik vanwege het definitieve afscheid van ATWT zes shows, waarbij de belangrijkste hoofdrolspelers aanwezig zijn. In totaal zitten er ruim 7000 fans in de zaal, vooral vrouwen. Die willen natuurlijk allemaal hun favoriete acteurs aanraken, maar dat zal helaas niet lukken. Die taak is voorbehouden aan de presentator. Sorry dames!

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst Ziet Sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Lees ook onze special over het afscheid van As the world turns.

Reageren