Peter van der Vorst

Column: Angela

31 januari 2019 14:48 | columns | Door Irma Tomas

© ANP
Peter van der Vorst wil in zijn wekelijkse Televizier-column ook wel iets kwijt over de meest besproken tv-columniste van het land.
'Angela de Jong. Ze heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkeld tot de meest gelezen én meest besproken televisie-recensent van Nederland. En dat is knap. Ze heeft inmiddels zelfs zo’n status bereikt dat haar stukjes weer ‘gerecenseerd’ worden door andere media en BN’ers die onderwerp zijn van haar scherpe en soms rake commentaar. Op de veelgelezen roddelwebsite Mediacourant zijn er in de maand januari maar liefst 23 artikelen gepubliceerd waarin Angela de hoofdrol speelt.

Wendy leest haar niet meer, Humberto lacht om haar, Gordon scheldt haar verrot, Winston vindt dat ze onzin praat en Robert Jensen denkt dat ze bang voor hem is. De enige die iets positiefs wist te melden was nota bene tv-keizer John de Mol. In DWDD noemde hij haar een aanwinst. Wel vond hij dat ze soms iets teveel de Story- en Privé kant opgaat.

Nooit eerder was er een recensent die zoveel aandacht kreeg. Positief en negatief. Ikzelf lees haar eerlijk gezegd meestal met plezier. Ondanks het feit dat ze ook ‘mijn’ RTL Boulevard niet ontziet, en ik het lang niet altijd met haar eens ben. Maar ze kan wél schrijven, is rechtdoorzee en ze ontziet niets of niemand. Bovendien zegt ze het ook wanneer ze programma’s wél waardeert. Wat mij betreft mag ze blijven, al piep ik waarschijnlijk wel anders wanneer ze een keer haar pijlen op míj richt. Zo hypocriet ben ik, net als mijn lichtgeraakte collegaatjes, dan ook wel weer.'

Meer over