Column | Bekentenis - Peter van der Vorst kijkt naar ANTM

"Er wordt me geregeld gevraagd naar welke programma’s ik zelf graag kijk op televisie. Natuurlijk kan ik dan heel politiek correct De wereld draait door, Nieuwsuur of Pauw & Witteman noemen, maar dan zou ik liegen."

De leukste of belangrijkste momenten bekijk ik de volgende ochtend wel op internet. Ook moet ik bekennen dat bij ons niet standaard RTL 4 op staat. Mijn vriend en zoon moeten al vaak genoeg tegen mijn hoofd aankijken. Een vast kijkpatroon hebben we dus niet.

Toch is er één avond die voor ons heilig is: de maandagavond op RTL 5. Die begint om 20.30 uur met America’s next top model. Geen hoogstaand cultureel programma, maar wel uiterst vermakelijk. Tyra Banks en de jury zijn streng, rechtvaardig en grappig. Ze weten de modellen écht te motiveren.

Daarna volgt Tabatha’s salon takeover, waarin noodlijdende kapsalons uit het slop worden getrokken. Bitchy presentatrice Tabatha Coffey accepteert geen slappe excuses en gaat er hard in om de boel weer op de rit te krijgen. Van beide programma’s zijn ook Nederlandse versies gemaakt, maar die konden ons minder bekoren. Bij ons klinkt het jurycommentaar vaak te bedacht of juist te soft. D

Deze week wordt het wennen, want dan krijgt ‘onze’ maandagavond een opfrisbeurt met het nieuwe modellenprogramma The face op RTL 5. Dat wordt vast prachtige tv, alleen al omdat Sylvie van der Vaart het presenteert. Toch hoop ik dat Tyra en Tabatha snel weer terugkeren. Zonder hen is mijn maandag niet compleet.

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst Ziet Sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren