Column: binnenkijken

Een belangrijk deel van de kracht van ‘Van der Vorst ziet sterren’ is dat we bij mensen mogen binnenkijken

De inrichting van een huis zegt veel over het karakter van mensen. En dat levert altijd weer nieuwe en onverwachte aanknopingspunten voor een gesprek op.

Gelukkig wordt het steeds makkelijker Nederlandse gasten ervan te overuigen een camera in hun huis toe te laten. Linda de Mol was een van de weinigen, die privé ook echt privé wilde houden. Toen hebben we het interview gedaan in een Blaricumse villa die te koop stond, zodat we toch een thuisgevoel hadden.

Dit seizoen zijn er echter al veel deuren opengegaan die tot nu toe potdicht bleven voor de buitenwereld. Zo keken we binnen bij dj Afrojack, alle leden van popgroep Di-rect en bij zangeres Krystl. Edwin Evers liet me rondneuzen in z’n villa in Hardenberg én hij nam ons mee naar de oude burgemeesterswoning die hij nu verbouwt. Ook zanger Paskal Jakobsen van Bløf wist me te verrassen. De bescheiden zanger blijkt in Middelburg in een gigantisch landhuis te wonen, waarvan de inrichting doet denken aan een paleis.

Vrijdag 11 november staat er weer een pareltje op het programma: het ‘vakantiehuisje’ van René en Natasja Froger in Marbella: een appartement van ruim 600 m2! Nu snap ik waarom René altijd zo vrolijk zingt ‘een eigen huis, een plek onder de zon’. Zelf heb ik, lekker hypocriet, de camera’s nog buiten de deur kunnen houden. En degene die me wil overhalen het wel te doen, zal van goeden huize moeten komen.

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren