Over VI

Column Carlo Boszhard

10 April 2019 15:50 | columns | Door Irma Tomas

© William Rutten
Carlo Boszhard heeft een andere mening dan veel van zijn collega's; hij is verrassend goed te spreken over de heren van Veronica Inside.

'Lieve tv-collega’s…..

….je bent zo goed als je programma! Even tussen ons: we zijn allemaal een beetje jaloers wanneer een van ons een internationaal succes in de schoot geworpen krijgt, zoals Got talent of een van de edities van The voice. Programma’s die in honderden landen, zonder jou, ook succesvol zijn. Ik noem zo’n programma een cadeautje van de zenderbaas. Toch valt me op dat carrières hier nog steeds op gebouwd worden, terwijl de presentatoren en juryleden vrij inwisselbaar zijn.

Persoonlijkheid

Daarom geniet ik zo van de collega’s die zelf het format zijn en een personality driven show maken. Want dan komt het erop neer dat er zonder hen geen show is. Ik noem een Chantal blijft slapen/Komt werkenPaul pakt uit of VI. Ik wil even uitweiden over laatstgenoemde: de mannen van Veronica Inside. Je weet nooit waar de uitzending naartoe gaat; geen script, geen uitgeschreven teksten en geen bemoeienis vanuit buitenaf. Zo zie ik tv het liefst!

De beste

Het doet me denken aan de toptijd van Life & cooking, als Irene mij weer eens vertelde dat, bij gebrek aan gasten, we het vooral van onszelf moesten hebben op de zondagmiddag. Dat werden standaard de leukste afleveringen, omdat we de vrijheid voelden om zelf iets meer naar links of naar rechts te gaan. Je kunt VI flauw vinden of het totaal niet eens zijn met de mannen, maar het is allemaal echt! De mannen zijn in staat om niet alleen een programma, maar zelfs een hele zender sterk te maken. Ik heb waardering voor de bevlogenheid en chemie tussen de heren die de kunst van televisie maken begrijpen. Wilfred, René en Johan niet per se de liefste collega’s, maar in mijn ogen wel de beste.'