Lieve Irene

Column Carlo Boszhard

Carlo Boszhard gunt zijn goede vriendin Irene Moors een talkshow à la Ellen Degeneres

'Nog even en de deuren van De TV kantine gaan dicht. Dan kunnen jij en ik onszelf weer zijn. Weg pruiken, weg nepneus en plakwangen, gewoon weer terug naar Carlo & Irene. In de tussentijd maakte jij je debuut als gastpresentatrice bij Koffietijd.

Ik zou het even bekijken, maar bleef hangen omdat ik onmiddellijk weer begeisterd raakte door je vakvrouwschap. Soms zie je het nog op tv. Niet iemand die zomaar is neergezet uit populariteit, maar de perfecte combinatie van format en host. Er zullen ongetwijfeld presentatrices rondlopen die jonger zijn of meer volgers hebben op Instagram. Maar het presenteren van een ‘gezellige’ talkshow is je op je lange lijf geschreven. 

Ik weet natuurlijk niet of Peter van der Vorst, Angela de Jong of iemand anders met macht heeft gekeken. Maar ik zag het en nu ik toch deze column heb, maak ik er gebruik van en blaas ik op mijn loftrompet. Koffietijd af en toe presenteren is natuurlijk leuk, maar ik gun je een eigen programma, met of zonder mij naast je aan een tafel. Niet omdat we vrienden zijn of omdat ik semi-getrouwd met je ben in Telekids, maar puur omdat er maar weinig presentatoren zijn die van vrijwel niets iets kunnen maken.

Een gesprek met een Meester Patissier die een rabarbertaart gaat maken, kan rekenen op de opmerking: “Oh vreselijk, rabarbertaart!” Een show à la Ellen DeGeneres, is dat niet wat voor jou, Ireen? Want hoe fijn het ook is dat Caroline Tensen en Frans Bauer recent bij RTL hebben getekend, als jij weer terugkomt neem ik pas écht een taartje. Zelfs als ie gevuld is met rabarber!'

Meer over:

Reageren