Column

Carlo Boszhard onder de indruk van Ewout Genemans

8 december 2020 16:05 | columns | Door Carlo Boszhard

Carlo Boszhard is onder de indruk van de documentaire over Nicky Verstappen van Ewout Genemans. In zijn column voor Televizier vertelt Carlo dat hij al zag dat Ewout het zou gaan maken in de tv-wereld toen die als kind figureerde in Telekids. 

"De blik van Berthie Verstappen vertelde meer dan alle woorden in de rechtszaak rond de dood van Nicky Verstappen. Deze zaak, waarmee Peter R. de Vries voor mij de heldenstatus heeft bereikt, heeft me vanaf het begin aangegrepen. Het boek De mysterieuze dood van Nicky Verstappen van journalist Simon Vuyk – waarin Joos B. al als mogelijke dader wordt aangewezen – heb ik tig keer gelezen. Hoe bizar is het eigenlijk dat de naam van deze man een letter te veel bevat ten opzichte van de man die Berthie in de rechtszaal doordringend aankeek?

Ewout Genemans

Pijn, het verlies, haat, maar ook trots op het gezicht van deze sterke vrouw. Programmamaker Ewout Genemans liet het onlangs in zijn documentaire De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek zien zonder audio. En door dat ingrijpende beeld werd ik stil en diep geraakt. Wanneer ga jij eens wat zeggen, daar aan de overkant? Er zijn vele true crime-documentaires in verschillende stijlen, maar het slot van deze was in al zijn zwijgen het meest veelzeggend. Het maakte mij als – een heel klein beetje – ontdekker van Ewout Genemans supertrots.

Telekids

Ewout schreef mij jaren geleden een brief om te figureren in zijn favoriete programma Telekids. In zijn pyjama sprong hij een paar weken later in het rond in de leader. ‘Stap maar uit je bed, je mag je niet verslapen: Telekids t... t... Telekids.’ Een jongen die toen al enthousiast vertelde dat hij het wilde gaan maken bij de televisie. Dat het zou gaan lukken wist ik toen al, zoiets voel je gewoon. Stiekem zag ik het al aan zijn blik."

Meer over