Column | De Bubbel

"Zeg Joep, ik heb begrepen dat jij meedoet in de eerste aflevering van De Bubbel, een nieuw programma van BNN?" "Fijn dat je daarover begint, Joep. Inderdaad." "Wat houdt dat precies in?"

"Dat je een week afgesloten wordt van de wereld. Geen tv, geen radio, geen sms, geen twitter, geen internet, geen e-mail, geen Hyves, geen Facebook, geen LinkedIn, geen krant, geen post, geen postduif, niks."

"En dan?"

"Dan doe je daarna mee met een quiz over het nieuws en dan moet je echte nieuwsfeiten onderscheiden van de namaakfeiten."

"Wat moet ik me daarbij voorstellen?"

"Dan krijg je bijvoorbeeld te zien dat Obama is neergeschoten, Matthijs van Nieuwkerk een pruik blijkt te hebben, het Ajaxstadion is opgeblazen door Feyenoordaanhang of dat een vliegtuig met de hele Poolse regering is neergestort’."

"Ik zou ze geen van alle geloven."

"Is het niet raar om een week volkomen afgescheiden te zitten van de wereld? Het lijkt mij verschrikkelijk moeilijk, want ik ben zelf nogal verslaafd aan allerlei media."

"Wacht even, nu klopt het niet meer, nu stel jij mij een vraag en ik was de vragen aan het stellen. Voor het gemak zal ik dezelfde vraag stellen."

"Je hebt gelijk. Oké. Het lijkt me een hel, want ik lijd helaas al een tijdje aan een zware infobesitas: dat je verslaafd bent aan informatie en contact hebben met vage bekenden. En ik ben bang voor een cold turkey."

"En met wie zit je daar in die Bubbel?"

"Met mijn vrienden Peter Heerschop en Viggo Waas. Dat komt mooi uit, want wij zijn ons nieuwe theaterprogramma van NUHR aan het voorbereiden, dus dan kunnen we lekker doorwerken. En er is een gastvrouw en volgens mij zelfs een kok. En we zitten niet echt in een bubbel, maar in een villa. En daar krijgen we dan nog voor betaald ook."

"Om daar geheel verzorgd voor jezelf te gaan zitten werken’?"

"Ik geloofde het eerst ook niet, maar zo is het wel."

"Vind je dat niet een beetje te ver gaan, Joep?"

"Fijn dat je dat vraagt, Joep. Inderdaad, eigenlijk wel. Maar ja, het is een fijn aanbod, we doen BNN er een groot plezier mee en ik hoop de kijker ook."

"En dan ga je hier nog een beetje reclame zitten maken ook."

"Ja, dat gaat wel ver, maar jij bent toch degene die mij hier wilde interviewen?"

"Mmm, die slag is voor jou."

"Soms is het best fijn om BN’er te zijn."

"Nou, zeg dat wel. Ik wou dat ik er zelf in zat, Joep."

"Maar dat is toch ook zo, Joep? Hoe doe je dat eigenlijk met je column van volgende week?"

"Mmm, daar had ik nog niet aan gedacht, maar jij verzint toch wel wat?"

"Dat hoop ik dan wel voor je. Misschien kunnen we wat naar buiten smokkelen."

"Ik vind het nu al spannend!"

Joep van Deudekom

Reageren