Column | Dierenliefde

In het afgelopen seizoen van ‘Mijn leven in puin’ hielpen we een dame met 12 katten in een rijtjeshuis.

De doordringende lucht van de kattenpis kan ik me nog zo voor de geest halen. De bedoeling was dat we in ieder geval een paar van de dieren een ander tehuis zouden geven, maar daar kwam niets van terecht.

Mevrouw weigerde ze af te staan. ‘Dan pleeg ik nog liever zelfmoord’, riep ze in haar wanhoop. Uiteindelijk constateerde een dierenarts dat de beesten redelijk goed werden verzorgd en dat ze na wat kleine aanpassingen in huis mochten blijven. 

Ik vond het een van de heftigste afleveringen om te doen, omdat je zag dat deze vrouw haar dieren eigenlijk als haar kinderen beschouwde. En het voelt dan heel wreed om ze uit elkaar te halen.

Toch ga ik dat de komende maanden wel doen. Ik sta aan de vooravond van de nieuwe serie Mijn huis vol dieren, waarin we mensen gaan helpen bij wie de ‘dierenliefde’ volledig uit de hand is gelopen. Samen met dierenbeschermers, dierenartsen en psychologen gaan we aan de slag, waarbij het welzijn van mens én dier uiteraard vooropstaat.

Er zijn inmiddels al tientallen aanmeldingen binnengekomen bij de redactie. En dan gaat het niet alleen om honden en katten, maar ook om slangen, hagedissen, ratten en zelfs apen. Spannend! Ik ga voor de komende maanden in ieder geval, naast zonnebrandolie, ook een paar spuitbussen antivlooienspray aanschaffen, want voor je het weet, heb ik straks zelf een huis vol diertjes.

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst Ziet Sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. 

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren