Column | Dolby surround slis

Een half uur lang mocht Albert Drent zijn verhaal houden bij Pauw & Witteman over zijn rol in de kindermisbruiknachtmerrie die plaatsvond in kinderdagverblijf 't Hofnarretje, waarvan hij directeur was. Nachtmerrie voor de kinderen, voor de ouders en wellicht ook voor Albert Drent zelf.

Hij beweert er niks mee te maken te hebben, noch er maar iets van te weten. Tijdens het 'verhoor' door Pauw & Witteman vocht Drent eigenlijk maar tegen één ding: de macht van het beeld en, in dit geval ook, de macht van het geluid.

Ik heb geprobeerd onbevooroordeeld naar de man te luisteren, maar het bleek onmogelijk. Als ik uit het niks het beeld moest verzinnen van een gevaarlijke pedofiel - wat wij in mijn jeugd nog de kinderlokker noemden (een in onbruik geraakt, maar nog steeds goed de lading dekkende beschrijving) - zou de persoon van Albert Drent zo ongeveer opdoemen. Verkeerde kleding, een verdachte snor, maar vooral het extreem slechte gebit met als gevolg daarvan die oorverdovende slis. Ik heb geen enkel moment ook maar naar één argument van hem kunnen luisteren.

De snor, de bruine scheve tanden in combinatie met een slis maakte van hem gewoon een enge pedo; er was niets tegen te doen. Is er niemand die ooit tegen die man gezegd heeft dat hij zichzelf bij elk mediaoptreden aan het kruis spijkert?

Hoe heeft de man ooit directeur van een kinderopvang kunnen zijn en hoe kan het dat de ouders hun kinderen daar zomaar achterlieten? Ik weet dat ik schandelijk bevooroordeeld ben, maar in dit geval kon ik het gewoon niet loslaten. Bij de kinderopvang van onze eigen kinderen was ooit een leidster van ongeveer 1,95 m met het postuur van een rugbyspeler (Agnes, we noemden haar weleens 'het monster van Ag Ness'). Het was een heel leuke, enthousiaste, lieve, betrokken leidster, maar mijn zoon en vele andere kinderen waren doodsbang voor haar. Ze is er na een jaar vertrokken; er viel tegen haar postuur niet te vechten. Dit ongeveer moet Albert Drent elke dag ervaren, misschien wel zonder dat hij het weet.

Een tv is wat dat betreft meedogenloos. Een mond vol scheve, bruine tanden in Full HD op een 34 inch scherm met een Dolby Surround-slis is gewoonweg niet te doen. Hij had ook een T-shirt kunnen aantrekken met daarop 'Ik ben een pedo', voor hetzelfde effect.

Reageren