Column: Faalangst

Vrijdag 21 oktober 22.30 is de eerste van een nieuwe serie Van der Vorst ziet sterren. En dat blijft spannend. 5

Aan de ene kant sta ik te trappelen van ongeduld om te beginnen, aan de andere kant is er dat knagende gevoel van onzekerheid: zit ‘men’ nog wel te wachten op mij en m’n programma? Het voelt een beetje als met vliegen. Hoe vaker ik het doe, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat we een keer neerstorten. Natuurlijk weet ik ook wel dat dat onzin is en dat er in principe niets kan misgaan, maar toch... Gewoon ietwat fatalistisch ingesteld.

Aan m’n redactie zal het in ieder geval niet liggen. Die heeft de afgelopen periode keihard gewerkt om weer een aantal topgasten binnen te halen, want zij bepalen immers het succes van het programma. Op de lijst voor dit seizoen staan onder meer Sarah Jessica Parker, Doutzen Kroes, Direct, BlØf-zanger Paskal Jakobsen, zangeres Krystl, Ferry Doedens, Patty Brard, René Froger,Lange Frans, Robert Pattinson, Barry Manilow, Daniel Craig en dj Afrojack. Lekker gevarieerd, toch? Daarnaast hebben we het programma opgefrist met een nieuwe, hippe leader. Kortom, alle randvoorwaarden voor een geslaagde serie zijn er. Nu maar hopen dat jullie ook nog willen kijken. Na het geweld van The Voice moeten we toch minimaal een miljoen kijkers kunnen halen.

Zaterdagochtend 22 oktober rond 8.00 uur wordt duidelijk of dat is gelukt. Dus vrienden, gun mij (en vooral m’n gezin) een gezellig weekend en zet ’m op 4!

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren