Column | Gebabbel

Wij bij RTL Boulevard krijgen soms het ‘verwijt’ dat het allemaal nergens over gaat. 

En dat is ook zo natuurlijk! We zullen de laatsten zijn die beweren dat we diepgravende journalistiek bedrijven met nieuwtjes over soapsterren, modeontwerpers en prinsessen, al behandelen we natuurlijk ook zwaardere onderwerpen. Bovendien zorgen we er altijd voor dat de feiten die we brengen, kloppen.

Toch wordt er door andere journalisten nog weleens minachtend gedaan over mijn vak. Twee jaar geleden toen ik voor Van der Vorst ziet sterren bij de Olympische Winterspelen in Vancouver was, schreef een zure sportverslaggever van een groot landelijk dagblad nog dat ik er niets te zoeken had.

“Van de NK afstanden kent hij vermoedelijk het bestaan niet eens. Maar nu ‘we’ in Vancouver olympisch goud halen, staat hij ineens vooraan”, sneerde hij.

Veel journalisten nemen zichzelf veel te serieus en denken dat ze beter zijn dan een ander, terwijl bijvoorbeeld een sportverslaggever vaak niets meer doet dan uitgebreid analyseren hoe een wedstrijd is verlopen en sporters vraagt hoe ze zich voelen.

Deze weken worden we weer overspoeld door dat soort borrelpraat. Overigens kan ik van dat soort zinloos gebabbel ook erg genieten hoor. Vooral bij de collega’s in VI Oranje op RTL 4. Die nemen zichzelf, in tegenstelling tot hun NOS-collega’s, gelukkig niet al te serieus. Want mensen, hoe gruwelijk het ook klinkt: het is maar een spelletje!

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst Ziet Sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. 

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

 

Reageren