Column: grenzen

Door mijn werk voor de televisie kom ik in de meest uiteenlopende situaties terecht.

En juist die afwisseling maakt mijn werk zo boeiend. De ene dag sta ik bijvoorbeeld te filmen op de rode loper met Doutzen Kroes of thuis bij Nick & Simon, terwijl ik de volgende dag een zwaar gesprek moet voeren met iemand die een zelfmoordpoging heeft gedaan, omdat ze vroeger werd gepest.

Momenteel is de variatie nog groter, want we zitten midden in de opnames van het nieuwe programma Mijn Leven in puin. Daarin proberen we mensen te helpen die lijden aan een dwangmatige verzamelwoede, waardoor hun huis bijna onbewoonbaar is geworden. Bij één ‘verzamelaar’ hebben we zelfs meer dan zeven vrachtwagens met troep afgevoerd.

Door dit programma word ik zelf ook gedwongen om over mijn eigen grenzen heen te gaan. Op dit moment staan we op het punt een man te overvallen wiens huis volgestouwd is met troep, en waar volgens zijn vrienden een ware muizenplaag heerst. En ik ben dus m’n hele leven al doodsbang voor muizen.

Ik heb ooit zelfs een tamelijk nieuwe wasmachine de deur uitgedaan, omdat ik zeker dacht te weten dat er een muizennest in zat. Volgens de gelukkige koper bleek dat overigens niet zo te zijn. Half januari kun je zien of ik mijn angst durf te trotseren én of de verzamelaar in kwestie zich door mij laat overhalen om mee te werken.

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.
U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren