Column Carlo Boszhard

Column: 'Lieve Beslisser'

28 Mei 2019 16:05 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Carlo heeft duidelijke ideeën over het Eurovisie Songfestival volgend jaar. Maar wordt er naar hem geluisterd?

'Jij, ja…. jij: de baas die nu gaat beslissen waar het songfestival gehouden gaat worden. Of moet ik zeggen: beslissers? Wat het beslissen natuurlijk niet makkelijker maakt. Mag ik een tip geven? Er is geen Europees land waar tv zo perfect wordt uitgevoerd als in Nederland. Ik denk dat Engeland, Amerika en Duitsland niet eens weten dat The voice een Nederlands product is.

Qua presentatie hoop ik dat je verder kijkt dan wat enkel de Avrotros te bieden heeft. Kies in ieder geval voor een echte presentator of presentatrice. Wil je er toch een model of zanger naast zetten, is het altijd fijn als iemand het vak echt beheerst. Ik noem een Eva Jinek als basis. Een tekst oplezen kunnen velen, maar wat als je in het Engels moet improviseren of een niet gerepeteerde tegenvraag moet stellen?

Humor zou ik in de vooraf opgenomen filmpjes gebruiken. Op een dood gerepeteerde grap zit niemand te wachten. Dus zeg ik Arjen Lubach of misschien wel De TV Kantine voor de nodige zelfreflectie en parodie. Wie vraagt wordt meestal overgeslagen, dus ik heb dit nooit gezegd.

Toen Glennis Grace in 2005 niet eens in de finale terechtkwam, was dat door niemand goed uit te leggen. Het zou de ultieme revanche zijn als ze nu zonder voorselectie in de finale terecht zou komen. Maar ja, ik beslis niks. Jij beste, lieve, geweldige beslisser wel. Ik lik een beetje, zodat je er vast aan kan wennen. Want wat wil iedereen graag meedoen. Frits Sissing heb ik overigens nog niet gehoord, dus waarschijnlijk wordt hij het.

Keuzes, keuzes, keuzes, beste beslisser. Ik kom lekker kijken in de Ziggo Dome in Amsterdam met Eva Jinek als host en Glennis met een mooi lied. De rest maakt me niks uit… Jij beslist, toch?

Meer over