Column Carlo Boszhard

Column: 'Lieve Peter R. de Vries'

Carlo Boszhard vertelt waarom Peter R. de Vries zijn held is.

'Mensen zullen je niet vaak aanspreken met lief, maar toch ben je dat wel. Want hoe jij de familie Verstappen hebt opgevangen en begeleid na de moord op hun zoon Nicky getuigt enkel van liefde. Je bent een smaakmaker, Peter… aan de tafel, op de bank of waar dan ook. Je staat dikwijls garant voor spraakmakende tv. Dat begon vroeger al bij de introducties in je eigen crimeprogramma’s.

Je presentatiestijl was wat houterig, ijdel en een beetje monotoon. Vooral als je in je presentatietekst schakelde van camera 1 naar camera 2. Voor mij was het voer voor De TV Kantine en ik heb je dan ook vaak met veel plezier geïmiteerd. Maar altijd met respect en een gezonde dosis ontzag. Want het hoge woord moet er maar eens uit: Peter, je bent mijn held. Ik verslind al je boeken en volg je al jaren op tv.

Onlangs ontmoette ik je in de make-up bij RTL Boulevard. Ik had het idee om je te persifleren in een slaaptent op de set van Boulevard – omdat je daar zo vaak te gast bent – en dat wilde ik tegen je aanhouden. Je kon erom lachen en ik deed stoer alsof ik het al opgenomen had. Maar het was een test en gelukkig zag ik door je lach dat mijn held zelfspot heeft.

Voor mensen in nood, voor moord, ja, zelfs voor karaktermoord gaat je vinger omhoog trillend van de adrenaline. Dwars tegen de stroom en regels van televisie in om vooral je eigen nest niet te bevuilen. Dubbele pet op of niet, dat maakt mij niks uit. Peter weet het altijd beter. Punt uit.'

Meer over: