Column Peter van der Vorst

Column: Marco

15 November 2018 13:21 | columns | Door Irma Tomas

Peter van der Vorst zit naar eigen zeggen in zijn drukste periode ever.

'Althans, zo voelt het. Thuis roepen ze dan altijd: 'Ja, maar dat zei je vorig jaar ook en het jaar daarvoor ook.' En daar hebben man en kind natuurlijk gewoon gelijk in. In het najaar komt nu eenmaal altijd alles samen. De opnames voor Verslaafd, Van der Vorst ziet sterren en RTL Boulevard lopen deze maand allemaal door elkaar heen.

En tussen de bedrijven door had ik maar liefst vier huwelijken in één week. Drie voor Married at first sight, dat in het voorjaar weer op de buis komt, en één bruiloft zonder camera's. Marco en Samantha, die ik vijf jaar geleden ontmoette bij de opnames van de eerste serie van Verslaafd! gaven elkaar het jawoord. En dat was een bijzonder ontroerend moment.

Marco was indertijd zwaar verslaafd aan speed en liet ons op agressieve toon bij de interventie weten dat we moeten ophoepelen. Hij weigerde mee te gaan. Z'n ouders verbraken al het contact met hem en pas zeven maanden later meldde hij zichzelf weer bij ons voor hulp. Na een lang en moeizaam traject lukte het hem om clean en nuchter te worden en bij de afsluiting van het programma vroeg hij toen Samantha ten huwelijk.

Inmiddels hebben ze drie kinderen en staat hun leven weer helemaal op de rit. Het was fantastisch om Marco op zijn trouwdag zo stralend te zien, omringd door iedereen die hem lief is. Mooi dat wij met het team van Verslaafd! een rol hebben mogen spelen in dit heftige verhaal met een zeer happy end. Daar doen we het voor.'

Meer over