Column: Oerwoud

Wanneer je met je hoofd op tv komt, zijn er altijd mensen die daar een mening over hebben.

In het begin was ik er nog ondersteboven van wanneer iemand me op internet een ‘walgelijke man’ of een ‘irritante nicht’ vond, maar inmiddels kan ik dat soort opmerkingen redelijk makkelijk van me laten afglijden. Soms stuur ik de (meestal anonieme) afzender een boodschap waarin ik vraag wat hem of haar nou echt dwarszit. Vaak komt er dan een geschrokken reactie vol excuses terug. Blijkbaar verwachten ze niet dat het lijdend voorwerp van hun scheldkanonnades zelf ook meeleest.

Gelukkig zijn er ook mensen die hun kritiek op een beschaafde manier en met naam en toenaam overbrengen. En die neem ik dan ook direct veel serieuzer. Zo kwamen er na de laatste Van der Vorst ziet sterren opmerkelijk veel mailtjes binnen over mijn te lange nekhaar. Jawel, jullie lezen het goed: NEKHAAR.

Een aantal kijkers stoorde zich aan het ‘oerwoud’ dat boven het boordje van mijn overhemd uitgroeide. ‘Het viel zelfs mijn man op’, schreef één dame. Een ander bood aan om het wekelijks bij te komen werken. Dan kun je denken: lekker belangrijk. Maar dát doe ik dan juist weer niet. Die mensen hadden groot gelijk; het zág er ook niet uit! Ik was gewoon te druk geweest om erop te letten. Het oerwoud is inmiddels gekapt, maar mocht iemand zich nog storen aan m’n te lange bakkebaarden of overdadig borsthaar, laat het me gerust weten. Mijn kapper is er in ieder geval blij mee!

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.
U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren