Column: Onthutsend

Het seizoen was nog maar net begonnen of het leverde direct al twee bizarre tv-momenten op...

Het eerste was de ‘verwarde’ man die in het Concertgebouw het podium beklom. Hij meldde keurig dat hij Jezus Christus was en riep de aanwezige koningin Beatrix op om in Allah te gaan geloven. Ik heb het geklokt en het duurde maar liefst één minuut en achttien seconden voordat iemand iets doorhad en hij in z’n kladden werd gegrepen. Schokkend.

Het tweede moment was een dag later en was zo mogelijk nog onthutsender. Tennisser Rafael Nadal gaf een persconferentie op de US Open en kreeg ineens een krampaanval in z’n been. Kreunend en met een van pijn vertrokken gezicht zat hij hij daar voor een legertje sportjournalisten en cameramensen. En niemand deed iets! Zwijgend keek iedereen toe hoe Rafa, vorig seizoen nog te gast in m’n programma, uit z’n stoel onder de tafel gleed. Ook zijn eigen begeleiders lieten hem voor het oog van de wereld creperen. Gênant. Pas na twee minuut vijfendertig werd iedereen verzocht de persruimte te verlaten en was er een fysiotherapeut die hem kon helpen.

Twee pijnlijke fragmenten en allebei een geval van ‘we stonden erbij en keken ernaar’. Zowel Beatrix als Nadal deed daarna alsof er niets aan de hand was. De vorstin zat het concert uit en Nadal hervatte zijn persconferentie. Ik hoop dat ze na afloop net zo hard hebben gevloekt tegen de verantwoordelijken om hen heen als ik tegen m’n tv-toestel.

Peter is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren