Column: Paniek

Zondag 2 oktober mocht ik een aantal musical awards uitreiken. Bijna had ik er niet gestaan.

Het gala vond dit jaar plaats op een bloedhete zondag in het DeLaMar-theater in Amsterdam. Dresscode: ‘black tie’. Dat betekent voor de heren een smoking met een strak zittend boordje. Zeker op zo’n warme dag geen pretje. Daarom besloot ik om tijdens de repetities m’n kostuum in een kledingzak in het productiekantoor aan de kapstok te hangen. So far, so good.

Een half uur voor het begin van de liveuitzending vond ik dat het tijd werd om T-shirt en jeans te verruilen voor m’n ‘uniform’. Toen ik in het doolhof van trappen en kleedkamers eindelijk het verlaten kantoor terugvond, stond me echter een verrassing te wachten. Er hing een kledingzak, maar die was leeg en niet van mij! Het begin van een nachtmerrie. Terwijl de 900 genodigden al in de zaal zaten, rende ik zwetend door de gangen op zoek naar de man die in míjn smoking goede sier maakte. Uiteindelijk vroeg een van de redacteuren (inmiddels ook in paniek): ‘Maar heb je wel in het goede kantoor gekeken?’ Geïrriteerd riep ik: ‘Ja natuurlijk, er is hier maar één kantoor!’ Ahum, dat bleek dus niet zo te zijn... Een verdieping hoger hing mijn smoking keurig op de plek waar ik ’m had achtergelaten.

Nog geen tien minuten later werd ik het podium op geduwd, strak in het pak. ‘The show must go on’ natuurlijk. Gelukkig had niemand door hoe smokin’ hot ik het vlak daarvoor nog had.

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren