Column Peter van der Vorst: babyface

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere zichzelf respecterende man een baard, en ja mensen: ook ik heb er nu één! 

De gezichtsbeharing ontstond tijdens de kerstvakantie in Amerika, omdat ik simpelweg geen zin had om me te scheren. Aangezien man en kind enthousiast reageerden, besloot ik alles te laten groeien. Vervolgens diende zich het dilemma aan of ik er ook mee in beeld moest. 

Vroeger was de opvatting dat mannen met baarden iets te verbergen hadden en afstandelijk en minder ‘open’ overkomen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt als presentator. Maar af en toe moet je risico’s nemen in het leven, nietwaar? 

Ik besloot de nieuwe look te testen tijdens het Musical Awards Gala, waar ik een prijs mocht uitreiken aan Simone Kleinsma. Backstage wemelde het van de collega’s van wie ik de meesten als eerlijk en oprecht beschouw. Sommigen keken alleen afkeurend en zeiden niets, maar de meesten reageerden juist heel positief. 

Van Chantal Janzen tot Maik de Boer en van Lucille Werner tot Ruben Nicolai, allemaal riepen ze: „Moet je houden!” Kwalificaties als ‘sexy, stoer en mannelijk’ gaven een enorme boost aan mijn zelfvertrouwen, tót ik met Jörgen Raymann in onze gedeelde kleedkamer zat. 

Ook hij zei dat ik hem moest laten staan, maar vooral omdat ik zonder baard zo’n babyface heb. En nu vraag ik me dus af of al die andere ‘eerlijke’ collega’s dat ook bedoelden en jarenlang stiekem vonden dat ik een blotebillengezicht had. Voorlopig laat ik die baard dus staan, omdat ik blijkbaar toch iets te verbergen heb…

Reageren