Column Peter van der Vorst: Benauwd

Deze column schrijf ik vanaf de tribune in theater Carré tijdens het gala van de Gouden Televizier-Ring.

Zo’n Gala levert altijd de nodige stress op. Ik neem me ieder jaar voor om op tijd van kantoor te vertrekken, maar dat lukt dus nooit. Dit jaar was het al helemaal kantje boord. 

Strakke smoking

Met een lege maag racete ik om kwart voor zeven ’s avonds naar huis om me in een strakke smoking te hijsen met bijpassende knellende lakschoenen. Vervolgens scheurde ik met collega Nathalie in haar Mini Cooper naar Amsterdam waar uiteraard geen parkeerplek meer in de buurt van Koninklijk Theater Carré te vinden was.

Glamourbabes

Op de valreep wurmde ik me langs een paar glamourbabes over de rode loper om vervolgens te stranden in een lange, benauwde rij voor de kassa. Eenmaal binnen sta je dan hutjemutje ‘hallo’ te roepen tegen en te kussen met collega’s die je vooral van televisie kent. 

The Voice of Holland

Daarna volgden een paar spannende en benauwde uren voordat ook mijn favoriet The Voice of Holland tot winnaar werd uitgeroepen. Want ook al ben je zelf niet genomineerd, spannend blijft het. En dan nu het grootste stressmoment: bij de bar zien te komen voor een biertje en een bitterbal. Want het blijft natuurlijk polderglamour!

Reageren