Column Peter van der Vorst: 'Buurvrouw'

30 november 2017 13:31 | columns | Door Televizier

© William Rutten

Peter zegt het niet vaak, maar hij heeft echt een rotweek gehad.

'En dan niet eens omdat Onschuldig! slecht scoorde. Hoewel ik nog steeds supertrots ben op het programma, is het blijkbaar niet aansprekend genoeg voor een groot publiek. Héél jammer en na de eerste aflevering heb ik daar uiteraard stevig van gebaald. Ook omdat we er ruim drie jaar aan gewerkt hebben. Maar de mensen die wél keken, reageerden zeer complimenteus en waren geschokt door de fouten in het rechtssysteem die we aantoonden. Die missie is in ieder geval wél geslaagd.

Toch werd mijn rotweek niet veroorzaakt door die slechte kijkcijfers, zelfs niet door de nekhernia die bij me werd geconstateerd (au!!), maar wel omdat Loiza Lamers deze week na een herseninfarct in het ziekenhuis werd opgenomen. Ik was net nog bij het trangendermodel thuis geweest voor Ziet sterren. Tijdens die ontmoeting vertelde ze haar bijzondere verhaal en liet ze zien wat voor power woman ze is geworden na een jeugd waarin ze flink werd gepest. En nu viel die sterke, jonge vrouw ineens om… Gelukkig is ze weer thuis en lijkt ze er weer helemaal bovenop te komen.

Maar deze week werd vooral een rotweek omdat ik afscheid moest nemen van een andere power vrouw: documentairemaakster Hedda van Gennep. Ze was jarenlang onze lieve buurvrouw in ­Amsterdam en werd een goede vriendin. Met haar humor en energie maakte ze indruk op iedereen die met haar te maken kreeg. Bovendien maakte ze zelfs op hoge leeftijd nog prachtige sociaal bewogen documentaires. Ze was ook in dat opzicht een voorbeeld. Ik mis haar.'

Je kunt op de columns van Peter reageren via Twitter @petervdvorst

Meer over