Column Peter van der Vorst: centrumspits

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het definitief. Sinds vorige week ben ik bij RTL Boulevard gestopt als royaltywatcher en vervang ik in het programma af en toe Albert Verlinde als showbizzdeskundige. 

De reden daarvoor is dat ik in de afgelopen jaren steeds minder tijd had om me intensief met het koningshuis bezig te houden, vanwege alle andere programma’s die ik maak. Bovendien begon ik na vijftien jaar royaltywatchen het gevoel te krijgen dat ik alles al een keer verteld en gezien had. 

Ik heb flink wat koninklijke huwelijken, geboortes en begrafenissen van dichtbij meegemaakt en heb ontelbare malen in een persvak gestaan om toe te kijken hoe de Oranjes hun ding deden. Ook ben ik de wereld overgevlogen om verslag te doen van de staatsbezoeken die ze brachten, waardoor ik op plekken ben geweest waar je als gewone sterveling niet zo snel komt. 

Prachtig om te doen, maar ‘enough is enough’. Collega Marc van der Linden covert het onderwerp nog met heel veel enthousiasme. De overgang naar entertainment is voor mij gelukkig niet heel groot. Voor Van der Vorst Ziet Sterren begeef ik me al jaren in die wereld en ik ben ooit mijn tv-carrière begonnen bij het programma Showtime. Dus eigenlijk keer ik nu terug naar de basis. 

Wat wél gek is, is dat ik nu op een andere plek aan de Boulevard-desk zit. Het voelt alsof ik van rechtsbuiten centrumspits ben geworden. Als ‘Albert-van-dienst’ ben je twee keer zo veel aan het woord en kun je geen moment verslappen. Spannend, maar leuk!

Reageren