Column Peter van der Vorst: Dieuwertje

23 november 2012 14:11 | columns | Door Televizier

Sinterklaas is weer in het land. Op 17 november arriveerde hij in Roermond.

En ik mocht daar voor Van der Vorst Ziet Sterren bij zijn. Niet omdat de goedheiligman de hoofdpersoon was, maar de vrouw die de intocht presenteerde: Dieuwertje Blok. Ze is al zo lang op televisie als ik me kan herinneren. Ooit begon ze als omroepster bij de KRO en ze was later ook nog de allereerste presentatrice van De 5uur show op RTL Veronique. Het bizarre is dat ze er nog steeds zo uitziet als 30 jaar geleden. Dieuwertje lijkt geen spatje ouder te zijn geworden, ook al is ze inmiddels 55 lentes jong. Zelfs haar kapsel is nog hetzelfde. 

Sinterklaasjournaal

Bij ons thuis (en in honderdduizenden andere huishoudens in Nederland) is ze een heldin, omdat ze in de aanloop naar 5 december dagelijks het megaspannende Sinterklaasjournaal presenteert en af en toe rechtstreeks contact heeft met de Sint en zijn Pieten. Mijn zoon van 4 slaat geen aflevering over en begint te stralen, zodra Dieuwertje opgewekt als altijd de camera inkijkt. Zijn en óns heerlijk avondje is op dat moment begonnen.

Primetime-programma 

De rest van het jaar is Dieuwertje helaas nauwelijks op tv te zien. Ze presenteert het Nederland 2-middagprogramma NTR Podium, maar dat ziet bijna niemand. Daarom hierbij een oproep aan alle omroepbonzen: geef die vrouw eens snel een primetime-programma! Na zo veel jaar trouwe dienst verdient ze dat!

Meer over