Column Peter van der Vorst - Dikke Huid

21 november 2015 10:47 | columns | Door Televizier

Iedereen die op televisie komt, moet tegen een stootje kunnen. Dat merkte Peter van der Vorst tijdens een recente aflevering van Verslaafd!


Want er wordt nogal wat over je uitgestort. Natuurlijk is er vaak inhoudelijke kritiek op programma’s. Daar zit je niet altijd op te wachten, want wanneer je met ziel en zaligheid aan iets hebt gewerkt, dan is het lastig te verkroppen wanneer een wildvreemde daar in de krant of op social media gehakt van maakt. Nog pijnlijker is het trouwens wanneer de gegeven kritiek wel degelijk hout snijdt. Dan moet je er namelijk ook nog iets mee. Naast de inhoudelijke opmerkingen wordt er ook veel op de man gespeeld. Zeker op Twitter vinden ­sommigen het lekker om vooral het uiterlijk van presentatoren aan te pakken. Tijdens Verslaafd! kijk ik altijd met een schuin oog op m’n iPhone om te zien wat er over het programma en de kandidaten wordt gezegd.

Maar dit keer was ik zélf aan de beurt. Het begon al met de gebruikelijke opmerkingen over mijn welig tierende nekhaar. Maar nu was er ook commentaar op m’n borsthaar dat zogenaamd m’n overhemd uitpuilde. Vervolgens was er iemand die tweette: ‘Hé Van der Vorst, houd je buik eens in’. Waarna weer iemand anders me bezorgd vroeg hoe ik me voelde omdat ik zulke wallen onder m’n ogen had. Kortom, aan het eind van de uitzending voelde ik me een vermoeide, iets te dikke man met veel te veel haar op de verkeerde plaatsen.
Het erge is dat die mensen ook nog enigszins gelijk hadden, dus met déze kritiek ga ik zeker aan de slag. Mijn masseur, personal trainer en kapper zullen er blij mee zijn.

Alle columns van Peter staan op Televizier.nl U kunt reageren via Twitter @petervdvorst


Meer over