Column Peter van der Vorst: Droombaan

27 mei 2013 16:29 | columns | Door Televizier

Toen ik acht jaar was, leek het me al leuk om journalist te worden.

Want dan kon je interessante mensen ontmoeten en kwam je nog eens ergens, zo schreef ik in een opstel dat ik laatst weer in een plakboek tegenkwam. Ik bleek een vooruitziende blik te hebben, want die droom is uitgekomen. Ik mag de meest boeiende wereldburgers interviewen en ik reis me suf. Neem bijvoorbeeld deze week. We zitten weer volop in de ­opnames voor Van der Vorst ziet sterren en dat betekent dat Schiphol de komende weken min of meer m’n tweede huis is.

Deze column schrijf ik ook weer vlak voordat ik een vliegtuig instap. Dit keer gaat de reis naar Aruba voor een bezoek aan de mega succesvolle dj Chuckie. Samen met hem vlieg ik door naar New York waar hij een groot optreden heeft. Vanuit New York terug naar Amsterdam om een interventie te doen voor Verslaafd! en om de jongens van boyband Mainstreet in Paradiso te spreken. Drie uur later vertrek ik dan alweer naar Yolanthe en Wesley Sneijder in Istanbul. Als klap op de vuurpijl vlieg ik vanuit Turkije door naar Londen om Will Smith en zijn zoon Jaden te spreken. En dat dus allemaal binnen een week! Daarna staan er nog tripjes op stapel naar L.A., Ibiza en Toscane.

Hartstikke leuk natuurlijk, maar het betekent ook dat ik van de ene jetlag in de andere rol, daardoor nauwelijks slaap, man en kind vooral via Skype zie en dat m’n sociale leven in deze periode op z’n gat ligt. Maar hé, mij hoor je niet klagen! Ik heb de baan waarvan ik als kind al droomde en hoe veel mensen kunnen dat zeggen?!

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Meer over