Column Peter van der Vorst: geheim

Vorige week produceerden we met mijn bedrijf Vorst Media de perspresentatie van RTL Nederland.

Dat is een ontzettend leuke, maar tijdrovende klus. Van iedere zender moet namelijk een filmpje worden gemaakt waarin de belangrijkste nieuwe programma’s worden gepresenteerd. Soms is dat lastig, omdat er simpelweg nog niets is gedraaid. In die gevallen ben ik als verslaggever bij de collega’s langsgegaan om te zien waar ze mee bezig zijn. 

Zo hing ik in een paal voor een item over Celebrity Pole Dancing op RTL5.  Sterren als Christina Curry en Jeffrey Wammes vertonen daarin hun kunsten aan de paal. Dat klinkt vrij eenvoudig, maar is het absoluut niet, weet ik nu dus uit ervaring. 

Een dag later reed ik op het circuit van Zandvoort met John Williams en twee kandidaten uit zijn programma De Slechtste Chauffeur Van Nederland dat nu bij RTL 5 te zien is. En weer een dag later stond ik met de familie Donders in Tilburg de beroemde Roykes te eten (worstenbrood met spek). Een afwisselend weekje. 

Spannend ook, omdat we natuurlijk ver voor iedereen al dingen hoorden die geheim moesten blijven tot de presentatie. Zoals de onverwachte aankondiging van Carlo en Irene dat dit hun laatste seizoen Life 4 You wordt. 

En het best bewaarde geheim was de komst van Nance naar RTL4, waar ze Familie gezocht gaat presenteren. Op de dag van de presentatie hebben we haar via de achterdeur naar binnen kunnen loodsen om haar vervolgens groots te presenteren op het podium. Missie geslaagd. Zoals Hannibal uit the A-Team al zei: ’I love it when a plan comes together!’

Reageren