Column Peter van der Vorst: Genomineerd!

16 februari 2014 17:11 | columns | Door Televizier

Nou dát was een leuke mededeling die ik deze week kreeg. ‘Verslaafd!’ is genomineerd voor de Tv-Beelden. Dat is een nieuwe prijs.

Dat is een prijs die wordt toegekend door collega’s uit ‘het vak’. (Dit in tegenstelling tot De Gouden Televizier-Ring waarbij de kijker beslist.) We maken kans in de categorie ‘beste nieuwe format’ en nemen het op tegen Rapport voor mijn ouders (KRO) en Weet ik veel van Linda de Mol....

Stuk voor stuk goed gemaakte en ­vernieuwende programma’s. Uiteraard gun ik iedereen het allerbeste, maar ik zou liegen als ik zeg dat we die prijs niet hoeven. Écht wel!

Sowieso omdat het leuk is te winnen. Niet dat ik daar zo veel ervaring mee heb. De enige prijs die ik ooit binnensleepte, was in de eerste klas van de lagere school voor een opstel over de lente. Maar daarmee hield het winnaarsgeluk wel op. Dus het wordt wel weer eens tijd.

Maar natuurlijk is het vooral leuk om die prijs binnen te slepen, omdat we bij Vorst Media echt heel trots zijn op dit programma. Niet alleen omdat er zo veel mensen naar kijken, maar vooral omdat we een probleem bespreekbaar hebben gemaakt dat vele malen groter en ingrijpender is dan we konden vermoeden.

We hebben inmiddels tientallen mails en brieven gekregen van mensen die zich na het zien van Verslaafd! hebben aangemeld bij een kliniek of een ­familielid zo ver hebben gekregen door middel van een interventie.

Eigenlijk is dat de mooiste waardering die we voor ons werk kunnen ­krijgen, maar zo’n Tv-Beeld maakt het wel af natuurlijk. Op 3 maart horen we of de vakjury er ook zo over denkt. Duimen jullie mee?

Peter is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van Der Vorst Ziet Sterren en Verslaafd!. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. Volg Peter op Twitter: @petervdvorst

Meer over