Column Peter van der Vorst: Kampioen snelpraten

28 september 2017 14:11 | columns | Door Televizier

© William Rutten

Fiona Hering heeft verteld dat ze RTL Boulevard verlaat.

'Au, die had ik niet zien aankomen! Voor mij is Fiona Hering onlosmakelijk met de show verbonden. We waren allebei vanaf het begin betrokken bij Boulevard, waar we in eerste instantie dezelfde kruk deelden. Zij als mode-expert, ik als royalty-deskundige. Dus als zij er was, was ik er niet. En andersom. We zagen elkaar slechts op personeelsfeestjes, maar dan hadden we altijd de grootste lol. Het schept natuurlijk een band wanneer je jaar in jaar uit aan de desk naast Albert Verlinde zit.

Overigens is Fiona in het echt niet anders dan op tv. Ze is net zo grappig en betrokken als tijdens de uitzending. En ze praat ook ‘live’ net zo snel. Ik ken niemand die zo veel woorden op een begrijpelijke manier aan elkaar kan rijgen, zónder adem te halen. Als er een wereldkampioenschap snelpraten zou bestaan, zou ze op het erepodium eindigen. Sinds ik Boulevard ook presenteer en dus vaker met haar aan de desk sta, merkte ik hoe slim ze die kwaliteit inzet. Door op een vermakelijke manier door te ratelen, zorgde ze ervoor dat ze langer aan het woord was en zo alles kon vertellen wat ze wilde. Het was zo goed als onmogelijk haar te onderbreken! Daarmee heeft ze heel wat opnameleiders, regisseurs en presentatoren tot wanhoop gedreven. Maar ze heeft vooral door haar enorme kennis van zaken een onuitwisbare indruk achtergelaten bij heel veel ­kijkers. Er is niemand die zo gepassioneerd over de modewereld kan vertellen als Fiona.

Nu stopt ze ermee, omdat ze te druk is om aan te kunnen schuiven. Ze schrijft voor Vogue en het Parool en vliegt geregeld naar de andere kant van de wereld voor interviews met couturiers. Een groots afscheid wil ze niet, dus bij dezen: dankjewel Fiona, ik ga je missen!'

Meer over