Column Peter van der Vorst: Kijkersmail

Het blijft altijd leuk om reacties van kijkers te krijgen op de ­programma’s die ik maak.

Al moet je wel over het nodige incasseringsvermogen beschikken wanneer je de tweets, mails en soms handgeschreven brieven leest. De mensen die reageren zijn namelijk vrijwel altijd degenen die zich dood ergeren aan mij of aan het programma dat ik presenteer. Vaak gaat het om onbenullig­heden. Dan vinden ze m’n lach weer eens te hard (vind ik zelf soms ook) of de jas die ik draag te lelijk. Laatst was er een oudere dame die me op hoge poten meldde dat mijn taalgebruik slecht is en dat ik ‘hij heb’ in plaats van ‘hij heeft’ zou hebben gezegd in Boulevard (was overigens niet zo).

Exploiteer

Maar soms gaat het wel degelijk om de inhoud. Omdat ik de laatste tijd nogal in het hulpgenre actief ben, zijn er bijvoorbeeld weer flink wat types die vinden dat ik het leed van andere mensen exploiteer en daarmee m’n zakken vul. Ik probeer dan altijd geduldig uit te leggen wat mijn motieven zijn en dat ik vind dat mensen helpen en televisie maken juist heel goed samen kunnen gaan, zolang dat maar integer gebeurt.

Pesttrauma

Op die manier hebben we gelukkig al heel wat mensen uit hun leven in puin geholpen of bijvoorbeeld van hun pesttrauma verlost. En ja, natuurlijk verdien ik daar m’n geld mee, want tv maken is nu eenmaal m’n vak. Toch blijven die klagers volharden in hun kritiek die eigenlijk op niets is gebaseerd. Misschien hebben dat soort mensen zelf hulp nodig en is het een roep om aandacht. Eens kijken of we daar een format van kunnen maken...

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren