Column Peter van der Vorst: Miep, Dirk, Bep

De serie Rondkomen in de Schilderswijk loopt alweer ten einde. Jammer, want wat hebben we een plezier gehad bij Vorst Media bij het maken van dit programma!

Zes maanden lang mochten we vrijwel dagelijks rondlopen op en rond het Fakonahofplein, waar Mies en Dirk de scepter zwaaien. Door hun ogen keken we naar de gebeurtenissen in de buurt die in de media meestal negatief wordt afgeschilderd. Aanvankelijk zaten de bewoners van de wijk dan ook niet echt op ons te wachten, maar langzaam maar zeker wisten we het volledige vertrouwen van de bewoners te winnen. 

Zo leerden we bijvoorbeeld Marian kennen, die iedere dinsdag de boodschappenbingo in het buurthuis organiseert. Op het eerste gezicht een enorme rouwdouwer met het hart op de tong, maar daaronder zie je een lieve vrouw die vooral anderen wil helpen. Ook de 75-jarige Bep werd een vast personage in de serie. Vooral de scènes met haar onstuimige katje Simba waren hilarisch. 

En dan natuurlijk de aan alcohol verslaafde Hennie, die misschien wel het meest van zichzelf liet zien en de camera zelfs in de detoxkliniek en tijdens haar ziekenhuisopname toeliet. Mies en Dirk mochten iedere aflevering vooraf bekijken. Niet om dingen te schrappen, maar om ons te behoeden voor fouten.  En iedere week zeiden ze weer: „jullie laten alles precies zien zoals het is”. Voor ons als makers was dat het grootste compliment dat we konden krijgen. Voorlopig nemen we nu even afscheid van de buurt, maar het zou me niets verbazen wanneer we er volgend jaar weer terugkeren!

Reageren