Column Peter van der Vorst: Oproep

18 Januari 2018 17:00 | columns | Door Televizier

© William Rutten

Peter van der Vorst bekent in deze column dat hij meer meer radio luistert dan tv kijkt. Daarom doet hij een oproep.

'Ik maak vooral programma’s op locatie ergens in het land, dus dat betekent heel wat autokilometers én radiominuten. ’s ochtends  vroeg zapp ik heen en weer tussen Evers staat op en Ekdom in de ochtend. Edwin en Gerard hebben leuke humor en draaien lekkere muziek. Vanaf een uur of negen pak ik dan nog een stukje van het NOS Radio 1-Journaal mee met de prettige Jurgen van den Berg. Hij heeft de gave om op lichte toon, zware onderwerpen te behandelen.

Dat geldt trouwens ook voor Ghislaine Plag, die vanaf half tien te horen is met het nieuwe Spraakmakers. Dat programma zit net als voorganger De ochtenden goed in elkaar met een aantal vaste onderdelen, zoals standpunt.nl én het mediaforum, waarin twee mediakenners iedere dag opmerkelijke zaken uit hun (en dus ook mijn) vakgebied bespreken.

Andere favorieten zijn: De Wild in de middag, The friday move op BNR met Wilfred Genee, het aloude Spijkers met koppen op zaterdag en Bureau Kijk in de Vegte op zondagmiddag, waarin Jeroen Kijk in de Vegte antwoord geeft op vragen als ‘waarom eten we popcorn in de bioscoop?’. En laten we ook Mangiare! met Petra Possel niet vergeten! Een heel toegankelijk programma op vrijdagavond op Radio 1 over koken en eten. Er is dus veel moois te horen op de Nederlandse radio, alleen weten veel mensen dat niet. Ook al besteedt Televizier vooral aandacht aan tv, hierbij een oproep aan alle hoofdredacteuren van programmabladen en kranten, om méér aandacht te besteden aan de radio. Dat verdienen al die presentatoren, programma’s én luisteraars.'

Je kunt reageren op de column van Peter via Twitter: @petervdvorst

Meer over