Column Peter van der Vorst: Outsider

Hierbij open ik mijn persoonlijke campagne voor de Gouden Televizier-Ring. Want natuurlijk wil ik net als alle andere programmamakers in Hilversum nu eindelijk eens dat ding om m’n vinger kunnen schuiven.

Niets zo frustrerend als weer zo’n lange avond in Carré terwijl anderen er met de buit vandoor gaan. En dat je daarna die superblije collega’s dan zo oprecht mogelijk moet feliciteren. Uiteraard doe je dat , maar toch... 

Ik heb ooit aan het succes geroken als gedelegeerd producent van De Bauers, de eerste reallifesoap met Frans Bauer. Maar die Ring behoorde veel meer toe aan de zanger en zijn gezin dan aan de mensen achter de schermen. Dit keer lijkt het me gaaf in ieder geval genomineerd te worden voor Verslaafd!, waarvan we momenteel de tweede serie opnemen. 

Even onszelf op de borst kloppen: De eerste serie werd wekelijks door bijna 1,8 miljoen mensen bekeken en heeft ervoor gezorgd dat overmatig drank- en drugsgebruik bespreekbaar werd in heel veel gezinnen. Bovendien zochten veel mensen zélf hulp na iedere uitzending. Het programma is dus maatschappelijk relevant, taboedoorbrekend en in sommige gevallen zelfs levensreddend. Mooi toch?! 

Natuurlijk realiseer ik me dat we met Verslaafd! tot de outsiders behoren, aangezien mensen meestal stemmen op het grote en luchtige amusement. Maar jullie, beste lezers, behoren niet tot die grote grijze massa. Jullie denken ‘out of the box’ en gaan voor de inhoud, anders zou je dit prachtige blad niet lezen. Ga dus naar Televizier.nl/Ring en laat je stem horen. Alvast bedankt!

Reageren