Column Peter van der Vorst: Patsy

Een aantal keer per jaar heb ik een 'klus' in het land. Plat gezegd: een schnabbel. Dat kan de presentatie van een bedrijfsfeest zijn of bijvoorbeeld het dagvoorzitterschap van een symposium.

Dat soort dingen doe ik niet alléén voor het geld. Ik beschouw het ook als een handige manier om mensen tegen te komen die je anders nooit zou ontmoeten. Bovendien kom je soms op plekken waar je normaal niet mag komen. 

Laatst was ik bijvoorbeeld gevraagd om de opening van de drie dwaze dagen van de Bijenkorf te presenteren. Ik moest me ’s ochtends om half zeven melden bij het warenhuis dat uiteraard nog gesloten was voor klanten en kon dus backstage zien wat er allemaal gebeurt voordat de deuren van de winkel opengaan. Dat op zich was al de moeite waard! 

Maar ik moet toegeven dat ik vooral ja had gezegd tegen deze klus, omdat ik het samen zou doen met special guest Joanna Lumley, beter bekend als de kettingrokende alcoholiste Patsy Stone uit Absolutely Fabulous, een van m’n favoriete comedyseries ever. De kans om samen met zo’n icoon samen te werken liet ik me niet ontnemen, hoe vroeg het ook was. 

In het echt is het overigens een lieve en intelligente vrouw, die, wanneer het publiek daar om vraagt, zó in haar rol kan schieten en dingen roept als ‘ik heb wodka in m’n aderen laten spuiten zodat ik 140 word.’ Toen we afscheid namen fluisterde ze in m’n oor  ‘Darling, I really hate to let you go, you were absolutely fabulous’. Het was pas acht uur ’s ochtends, maar mijn dag kon niet meer stuk.

Reageren