Column Peter van der Vorst: Sneeuwbal

Kent u dat spel waarbij mensen een verhaal moeten navertellen dat in hun oor wordt gefluisterd?

Harstikke leuk, vooral omdat aan het eind van de keten vaak blijkt dat er van het originele verhaal weinig meer over is. In het echt gaat dat soms ook zo.

Laatst waren we hier bij Vorst Media met een programma-idee bezig. Een relatietest waarbij we erachter proberen te komen hoe goed of slecht partners elkaar kennen. We wilden een pilot opnemen, maar daar heb je kandidaten voor nodig. Dus plaatste ik op Twitter deze oproep: ‘Hoe goed kennen jij en je partner elkaar? Meld je aan: relatietest@vorstmedia.tv (nieuw progr. waarbij ook nog wat te winnen is).’

Die tweet werd opgepikt door de site Mediacourant.nl. Daar voegden ze er echter aan toe: ‘Vermoedelijk komt het programma op de buis bij Van der Vorsts werkgever RTL. Het programma komt waarschijnlijk dit jaar nog op tv.’ Twee dingen die totaal verzonnen waren, maar door andere sites klakkeloos werden overgenomen, waaronder die van 100% NL.

Hún bericht werd weer gekopieerd door Nu.nl. Maar zij brachten het alsof ik de mensen van 100% NL zélf te woord had gestaan (was niet zo). Uiteindelijk maakte Telegraaf.nl het helemaal bont. Daar stond letterlijk: ‘Peter van der Vorst gaat een programma presenteren waarin koppels erachter kunnen komen hoe goed ze elkaar kennen. Het programma zal te zien zijn op RTL 4.’ Nou, dan weten ze meer dan ik!

En zo groeide een sneeuwvlokje uit tot een sneeuwbal. Wat wél klopt is dat we nog kan­didaten zoeken voor de proefaflevering. Dus mocht u interesse hebben, meld u aan!

Reageren