Column Peter van der Vorst: Verandering

Het televisiejaar 2014 begint meteen al goed volgens Peter van der Vorst. De presentator kan niet wachten op de start van een aantal nieuwe programma's.

Zowel bij de publieken als de commerciëlen gaan er veel programma’s van start en staan er een paar grote veranderingen op stapel. Zelf ben ik erg benieuwd naar de nieuwe dramaserie Ramses, van Michiel van Erp. Een paar collega’s die bij een voorvertoning waren, twitterden er al laaiend enthousiast over.

Verder denk ik dat ik me vanaf 2 januari weer laat meeslepen door Wie is de Mol? en ik ben nieuwsgierig naar Hij is een Zij, waarin Arie Boomsma mensen volgt die een geslachtsveranderende operatie ondergaan.

Natuurlijk is er ook Utopia van John de Mol. Wordt dat het kijkcijferkanon dat SBS 6 in de vooravond nodig heeft? Het is de concullega’s van harte gegund, maar makkelijk zal het niet worden.

De nieuwe realityserie staat recht tegenover het RTL Nieuws en DWDD, dat verhuist naar Nederland 1. Op die zender is Matthijs van Nieuwkerk vanaf 6 januari al vanaf 19.00 uur te zien. Een gedurfde move, aangezien het programma al acht jaar lang zeer succesvol was om 19.30 uur op Nederland 3. Zijn de vaste fans bereid hun kijkpatroon aan te passen?

Bovendien gaat DWDD nu rechtstreeks de concurrentie aan met ‘ons’ bij RTL Boulevard. Lastig om te voorspellen welke invloed die move zal hebben op de kijkcijfers van beide programma’s. Natuurlijk gaan we last hebben van elkaar en willen we allemaal winnen. Maar feit is dat mijn collega’s en ik de extra concurrentie alleen maar leuk vinden. Dat houdt ons scherp. Dus: let the games begin!

Reageren