Column Peter van der Vorst: verwarrend

Op dit moment zijn er weer een paar goede dramaseries te zien op televisie. Neem bijvoorbeeld het tweede seizoen van A’dam & E.V.A, waarin op een mooie manier verschillende verhaallijnen door elkaar heen zijn geweven.

Het hart van de serie wordt gevormd door Adam (een rol van Teun Luijkx) en zijn buurvrouw Eva (gespeeld door Eva van de Wijdeven) die een knipperlichtrelatie met elkaar hebben. Wat ik alleen niet begrijp, is waarom we zo lang hebben moeten wachten op deze tweede reeks. 

In 2011 werd de eerste al uitgezonden. Eind 2012 begonnen de opnames voor serie twee. En nu, bijna twee jaar later, hebben de hoge heren bij de NPO hem eindelijk in het programmaschema gezet. Hetzelfde probleem doet zich voor met Bloedverwanten, waarvan het derde seizoen nu pas te zien is op NPO 1. Ook die serie heeft ruim anderhalf jaar op de plank gelegen.

Wanneer je aan een serie begint wil je die uiteraard ook blijven volgen, maar da’s best lastig wanneer er zo veel tijd tussen zit. Bovendien hebben de acteurs natuurlijk niet stil gezeten en andere rollen aangenomen. Zo zat Eva van de Wijdeven ondertussen ook in Penoza en in Celblok H, waardoor je als kijker soms niet meer weet naar welke serie je zit te kijken.

Dat geldt ook voor Teun Luijkx, die momenteel in zowel Bloedverwanten als A’dam & E.V.A een hoofdrol speelt. Bij de ene serie zit-ie in een rolstoel en bij de andere loopt-ie huppelend door het beeld. Verwarrend. Hopelijk kunnen de acteurs zichzelf nog wel uit elkaar houden!

Reageren