Column Peter van der Vorst: Verwarring

Als je maar vaak genoeg op tv komt, word je vanzelf een BN’er. En dat betekent dat je geregeld wordt aangesproken op je werk.

De meeste mensen reageren heel leuk en aardig, sommigen juist niet en anderen slaan de plank volledig mis. Dat laatste overkwam me op de première van de nieuwe theatershow van Paul de Leeuw in Rotterdam.

Op het moment dat ik het feestje wilde verlaten, kwam er een ouder echtpaar op me af gestiefeld. De man pakte m’n hand vast, liet ’m niet meer los en riep: „Wat een eer om jou nu eens in het écht te ontmoeten”.

Ook zijn echtgenote stond te stralen en zei: "Jij bent echt de meest fatsoenlijke van het hele zooitje. Met je collega’s heb ik niet zo veel, maar jij weet tenminste waar je het over hebt”.


Eerst dacht ik dat ze op die manier onaardige dingen over mijn teamgenoten bij RTL ­Boulevard zei, maar toen vroeg de man
ineens: "Gaan jullie het weer over Feyenoord hebben?”.

Toen ik zei dat ik niet echt veel ­verstand van voetbal had, begonnen ze allebei keihard te lachen, alsof ik een geweldige grap had gemaakt.

Daarna zei de vrouw ineens op serieuze toon: "Die René moet eerst eens nadenken voordat-ie iets zegt. Die flapt er van alles uit en dénkt dat-ie leuk is, maar dat is-ie niet.”

"Doe maar wel de groeten aan dat sjagrijn met wie je altijd ruzie hebt”, zei haar man vervolgens met een knipoog. Toen ze daarna wegliepen hoorde ik hem ­zeggen: „Zie je wel dat die Wilfred Genee een aardige gozer is!”

Reageren