Column: Sterallures

Veel mensen denken dat de meeste beroemdheden het wel hoog in de bol zullen hebben.

Maar eigenlijk valt dat reuze mee. Tot op heden heb ik nauwelijks sterren meegemaakt die verwend divagedrag vertoonden. Madonna was eigenlijk de enige.

Wat wél geregeld voorkomt, is dat er van tevoren een lijstje met onderwerpen wordt doorgegeven waarover we het absoluut niet mogen hebben. Ik neem dat altijd voor kennisgeving aan en negen van de tien keer stel ik de verboden vragen toch. Meestal geeft de artiest in kwestie gewoon antwoord.

Soms worden er ook eisen gesteld aan de manier waarop we iemand in beeld brengen. Het lijkt er soms op alsof managements zo de sterrenstatus van hun cliënt willen bevestigen. Vorige week was het weer raak. Ik ging op bezoek bij Barry Manilow, die in de seventies hits scoorde met Copacabana en Mandy. Vooraf kregen we een mail met allerlei opdrachten: de zanger moest op een hoge kruk zitten en we moesten speciale lampen gebruiken die hem van onderaf belichtten. Bovendien moest Barry met zijn gezicht schuin ten opzichte van de camera zitten. Het bleek een verspilling van tijd en geld.

Uiteindelijk wilde hij zitten op een lage pianokruk, met zijn gezicht recht naar de camera terwijl de lampen van bovenaf op hem schenen. Overigens was het een bijzonder aardige man, zonder kapsones. Het is ook meestal de entourage van een celeb die hem of haar de allures bezorgen. Terwijl dat nergens voor nodig is, want echte sterren stralen van zichzelf…

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.
U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren