Column: Stomme sterren

De opnames voor een nieuw seizoen Van der Vorst ziet sterren zijn inmiddels in volle gang.

Ook in deze serie staan er weer interviews met grote buitenlandse filmsterren in de planning. Al zou je zo’n ontmoeting beter een speeddate kunnen noemen dan een echt gesprek. Tegenwoordig is het namelijk heel normaal dat je slechts vijf minuten hebt om je vragen te stellen en dat maakt het redelijk zenuwslopend.

Zodra je de verduisterde hotelkamer betreedt waar de ster in kwestie al klaarzit, gaat de tijd lopen. De uitdaging is om zo snel mogelijk to the point te komen en niet te blijven hangen in chitchat over Amsterdam of algemene quotes over hun nieuwe film. Veel hangt daarbij af van de stemming van de acteur of actrice.

Zo deden Matt Damon, Meryl Streep en Julia Roberts echt hun best om een goed verhaal te vertellen. Maar soms zit je tegenover een grumpy old man en tikt de tijd voorbij, terwijl je nog niets bruikbaars hebt. Bruce Willis bijvoorbeeld. Hij had er duidelijk geen zin in en hing verveeld in z’n stoel. Op elke vraag kwam een ultrakort slap antwoord. Na drie vernederende minuten stond ik alweer buiten, terwijl ik in totaal veertien uur in het vliegtuig had gezeten om meneer z’n film onder de aandacht te brengen. Natuurlijk bedenk je altijd pas achteraf hoe je in zo’n situatie moet reageren. Mocht ik ooit weer zo’n type treffen, dan zal ik hem ook in z’n gezicht de waarheid zeggen. Ster of niet. Dat levert in ieder geval bruikbare televisie op.

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren